Med Tuva kan du

Uttrykke deg skriflig med stemmen.

Bruke stemmen til å skrive i programmene du bruker – uten tastatur og mus.

Få skrivehjelp! Tuva skriver ordene riktig.

Styre og navigere pc-en med stemmen.

Rette og søke i teksten med stemmen.

Vi har ikke ventetid lenger. Nesten alle utskrivningsrapporter er umiddelbart tilgjengelige. Mine dokumenter er mer nøyaktige nå, fordi da jeg først forsto hvordan systemet tenker, var det enkelt for meg å generere rapporter av konsekvent kvalitet.

Ørnulf PaulsenSTHF/Telemark Hospital

Tuva fungerer optimalt for mitt arbeid, jeg er nesten lei meg for at jeg ikke har visst om denne løsningen tidligere! Uten Tuva kunne jeg ikke gjort det som faktisk er arbeidsoppgavene mine.

Medarbeider i avis

Talegjenkjenning er den eneste IT løsningen introdusert i løpet av 20 år som har ført til målbare kostnadsbesparelser. Forhåndsformaterte tekster som kun må fullføres med talegjenkjenning gjør dokumentoppretting enkel for våre leger. Særlig allmenpraktiserende er svært fornøyd. Noen er forbløffet over hvor raskt dokumentasjonen nå er tilgjengelig.

Per UrdahlLeder for Medisinsk avdeling. STHF/Telemark Hospital

Jeg er glad for at myndighetene har lagt til rette for at talegjenkjenning på norsk er blitt en realitet. Med belastningsskader i skulderen hjelper Tuva meg kolossalt!  

Rådgiver i fylkeskommune

Talegjenkjenning har lettet min hverdag betydelig og jeg kan ikke tenke meg å gå tilbake til det vanlige skrivesystemet. Jeg kan trygt anbefale talegjenkjenning til andre leger.

Arne BredveiAllmennpraktiserende, Pyramiden legekontor i Larvik

Tuva er et utrolig godt hjelpemiddel når jeg skal skrive. Jeg dikterer teksten inn i dokumentet og avlaster armen. Uten Tuva ville jeg slitt med å holde meg i arbeid og måtte vurdert omskolering. Men jeg liker jobben og ønsker ikke å begynne med noe annet!

Saksbehandler i kommune

Før Tuva kunne jeg kjenne bekymring for at jeg ikke skulle klare å fullføre og grue meg for å starte å skrive. Med Tuva kan jeg se fremover og vite at jeg fortsatt vil ha et verktøy som kan hjelpe meg og gjøre det mulig å være i arbeid. Det betyr mye.

Kulturhusleder

Talegjenkjenning har revolusjonert min hverdag som allmennpraktiker. Jeg kan gjøre en god jobb med dokumentasjon av mine vurderinger. Henvisninger til psykiatri eller andre kategorier som krever lengre utredninger er ikke lenger et slit. Jeg har effektivisert min hverdag. Er ferdig med alt papirarbeid når dagen er omme.

Marius ChristensenKommunelege i Tjeldsund kommune

Tuva har åpnet en helt ny verden for meg. Før var det et mareritt, men nå synes jeg det er artig å skrive. Jeg får lyst til å skrive, nå som jeg ikke lenger må knøvle med tastaturet. Tuva gir meg frihet.

Bruker med CP

Jeg har brukt talegjenkjenning i over ett år, både på sykehuset og i allmennpraksis. Jeg sparer betydelig tid på journalføring til fordel for mine pasienter. Talegjenkjenning effektiviserer og reduserer behandlingsliden av klinisk dokumentasjon. Talgjenkjenning er en anbefaling til mine kollegaer.

Yasir A. ChoudhryAllmennpraktiserende, Invivo medisinske senter i Sandvika

Uten talegjenkjenning ville jeg ikke klart å være i jobb, og uten Tuva vil jeg vært begrenset hva gjelder arbeidsoppgaver som krever norsk språk.  

Seniorforsker

Nå kan jeg fortsatt være i arbeid til tross for smerter i hendene. Jeg merker også at Tuva blir bedre jo mer jeg bruker løsningen. Jeg bygger en personlig ordbok og Tuva lærer å kjenne hvordan akkurat jeg uttaler ord.

Tekstforfatter

Dette sier brukerne om Tuva

Aktuelt

Talegjenkjenning vs skrive selv

Talegjenkjenning vs. skrive selv

Teknologien går raskt fremover og med talegjenkjenning skriver vi nå 3-4 ganger raskere med stemmen enn med tastatur. Vi satte vår raskeste på tastatur opp mot talegjenkjenning.…

Mobil talegjenkjenning også for helse

Dokumentèr på din mobile enhet, under eller rett etter pasientkonsultasjon. Med mobil talegjenkjenning fra Max Manus kan du med et-klikk opptak diktere tekst rett inn i pasientjournalen…
Philips SpeechOne headset

Nyhet fra Philips!

Philips lanserer SpeechOne - trådløst dikteringsheadset Philips SpeechOne er spesielt designet for å dekke behovene til deg som dikterer eller bruker talegjenkjenning for…

Ofte stilte spørsmål

Så lenge du bruker norske ord forstår Tuva hva du sier.

Norsk er et språk som har mange dialekter og hvor disse er en stor del av den norske identiteten. Tuva er utviklet spesielt for å gjenkjenne norske dialekter. Ved å inkludere et stort antall dialekter i treningsmaterialet har Tuva ‘sett’ ulike måter å uttale ord og lyder på tidligere, noe som øker sannsynligheten for å få gjenkjent disse dialektene. Merk at Tuva alltid vil skrive teksten på bokmål, selv om du snakker dialekt. Dette betyr at dersom du kommer fra Trøndelag og sier ‘æ’ der hvor personer fra Østlandet sier ‘jeg’, så vil Tuva kunne gjenkjenne ‘æ’ men vil alltid skrive ‘jeg’ i den ferdige teksten. Dersom du ønsker at Tuva skal skrive ut enkelte dialektord, kan du selv legge til disse i Taletrener.

Du kan legge til ord du bruker, som ikke finnes i ordboken, og trene Tuva til å forstå hvordan du uttaler ord.

Tuva er en skytjeneste som gjør at du alltid har tilgang til nye ord og talekommandoer og at du kan bruke din talegjenkjenningsprofil på ulike arbeidsstasjoner. Vi har lang erfaring med å levere skytjenester til helsesektoren og vi har implementert tilsvarende tiltak for informasjonssikkerhet i alle Tuva produktene. I motsetning til globale aktører som Google og Apple, ligger datasenteret vårt i Larvik og vi garanterer at dine data ikke blir benyttet til andre formål enn å forbedre din personlige talegjenkjenningsprofil. Løsningen har gjennomgått omfattende risikovurderinger og personvernkonsekvensvurderinger både internt og ute hos våre større kunder. Om du ønsker å vite mer om informasjonssikkerhet i skytjenesten Tuva ta kontakt med oss

Legg til personlige ord som kun er tilgjengelig for deg. Du kan enkelt legge til spesialord og faguttrykk som benyttes på din arbeidsplass og få dem umiddelbart gjenkjent av Tuva. Du kan også trene et ord i den globale ordboken slik at Tuva bedre forstår din måte å uttale ordet på.  Les mer om Taletrener her 

Tren Tuva med egne tekster fra ditt fagområde! Mange fagområder og arbeidsplasser utvikler egne «stammespråk» preget av intern terminologi og uttrykksmåter. Jurister, helsepersonell og personer som jobber i akademia, jobber alle i fagområder med sterke stammespråk. Generelle talegjenkjennere har ofte problemer med å gjenkjenne slikt stammespråk fordi det avviker vesentlig fra norsk dagligtale. Tuva lar deg trene din profil med egne tekster. På denne måten enkelt tilpasse Tuva til bedre å gjenkjenne faguttrykk, uttrykksmåter og stammespråk fra ditt fagområde.

Om du har en tekst du bruker ofte i ulike sammenhenger kan du lagre denne som en standardtekst og enkelt sette den inn i hvilket som helst dokument ved hjelp av en talekommando. Standardtekster er ofte nyttige om du har lange beskrivelser av prosedyrer ol som forandrer seg lite for hver gang du bruker dem. Link til hjelpefil. https://tuva.maxmanus.no/hjelp/mm-standardphrases.html

Dersom du ikke ønsker at et dokument skal sendes fra din PC, kan du sette Tuva i inkognitomodus. Merk da at profilen din ikke oppdateres.

Du kan bruke talegjenkjenning med Tuva hvor som helst når som helst – også når du ikke har en Internettforbindelse.

Tuva benytter en global ordbok med over 200 000 ord som stadig blir utvidet med nye ord. Denne bearbeides og holdes oppdatert med relevante ord og utrykk av erfarne lingvister hos Max Manus AS.

Noen ganger når du dikterer tekst med Tuva hender det at tungen krøller seg, eller at du angrer på ordvalget du nettopp brukte. Tuva har innebygde talekommandoer som «stryk det» og «slett ord» som gjør det enkelt å stryke det siste du har sag dermed sørger for en effektiv flyt i dikteringen.

Tuva lar deg høre på teksten som du har diktert ved hjelp av en innebygd ‘karaokefunksjon’. Dette gjør det lettere å bli kjent med hvordan Tuva fungerer og rette den talegjenkjente teksten.

Send oss e-post Telefon 23 00 74 70 Del på Facebook